Priuštite sebi i svome tijelu aktivni odmor i ugodnu relaksaciju u okolini vašeg doma. Vrlo rado   ćemo Vam savjetovati bazen koji je idealan  za Vas, njegov oblik i opremu, tako da čini savršeni element Vaše kuće ili dvorišta.

Kako izabrati bazen

Razmišljate o kupnji  bazena? Trebate li pomoć oko izbora veličine, oblika i opreme? Možemo  Vam pomoći i predložiti idealno rješenje upravo za Vas tako, da bi u potpunosti uživali sve prednosti privatnog bazena.

Oblik, veličina i smještaj

Oblik i veličina

Izbor odgovarajuće veličine i oblika bazena  prvo je pitanje o kojem kupac  razmišlja kod kupnje bazena. Ako razmišljate o gradnji  privatnog  bazena, koji nije dio projekta, poželjno je razmisliti o svrsi korištenja i zahtjevima koje treba ispunjavati Vaš bazen. Prije svega na pitanje TKO? će uglavnom koristiti bazen i ŠTO? od njega očekujete. Naravno da  će drugačije  izgledati bazen namijenjen obitelji sa malom djecom, a drugačije  bazen namijenjen za aktivne ljude koji od njega očekuju korištenje u sportske svrhe.

Izbor idealnog mjesta

Gradnja bazena je  dugoročno rješenje, te je potrebno izabrati mjesto gdje će se bazen nalaziti. Kod vanjskih bazena, bazen pozicioniramo na mjesto koje je dnevno najviše osunčano. Potrebno ga je smjestiti dalje od visokog drveća i zelenila, tako da sunce obasjava bazen tokom većine dana. Uz bazen također mora biti i dovoljno prostora za odmor.

Ako je u blizini podrum ili suteren, možete  u taj prostor smjestiti uređaj za filtriranje. Ako razmišljate o natkrivanju kod ugradnje bazena ili u budućnosti potrebno je računati na mjesto za tračnice (šine), uobičajeno na dužnoj strani bazena. Tako da je stepenište najbolje u tom slučaju postaviti na jednoj od kraćih strana, ili u kut bazena.

Ako će bazen biti smješten u interijeru, trebali biste s tim računati već kod projektiranja same kuće. Izbjegavate tako komplicirane dodatne instalacije cijevi, struje, problema sa statičkim opterećenjem, odvlaživanjem prostora itd. No, to ipak ne znači kako ugradnja bazena u interijer izgrađene kuće ne bi bila moguća.

Naravno, da uvjeti na mjestu ugradnje bazena nisu uvijek idealni (iskorišteni prostor, pristupne ceste, orijentacija prema stranama svijeta, uvjeti na terenu, statika terena, arhitektonska kompozicija i dr.). Imamo dugogodišnje iskustvo i mi ćemo biti sretni pomoći Vam povezati svoje ideje s realnim mogućnostima. Izbor najprikladnijeg rješenja savjetujemo Vam besplatno i pokažemo Vam naše realizirane bazene, te Vam izradimo ponudu.